Klubbens historia

Lions Club Skillingaryd-Vaggeryd.

Lions club Skillingaryd/Vaggeryd bildades den 23 oktober 1952 och chartrades 7 februari 1953. Bildandet av klubben var ett initiativ av direktör Anders Krahner som kallade samman ett antal män i olika åldrar och yrken från båda köpingarna. I protokollet stod; De närvarande Skillingaryd- och Vaggerydsborna beslöt enhälligt att bilda en Lions klubb. De 25 närvarande som hörsammat Anders Krahners inbjudan fick därmed sina medlemsmärken att fästa på rockslagen.

Den stora charterfesten hölls, den 7 febuari 1953, i Skillingaryds kyrka med efterföljande bankett på offcersmässen i Skillingaryd. Som fadderklubb stod Lions club Sävsjö.

Anders Krahner introducerade en ljuscermoni som inledning av varje klubbmöte. ¨Träffas för att skapa ett gott kamratskap - Trivas för att skapa en god anda -  Hjälpa för att skapa en god vilja¨. Även Lions sång sjöngs.

Genom åren har det kommit och gått många Lions medlemmar, hjälpande händer som har åstadkommit oerhört mycket för människor lokalt, nationellt och internationellt. Den hjälpande handen fortgår i minskad anda, genom bland annat; Julmarknader i Skillingaryd och Vaggeryd, PåskRis - försäljning, Annonsbladet och Loppis mm.

De senaste 5 åren har klubben samlat in ca 1,3 miljoner som oavkortat går till aktiviteter lokalt, nationellt och internationellt.

Klubbe består i dag av ca 30 medlemmar i olika åldrar som träffas och trivs tillsammans.

En Lionsmedlem bär sitt märke med stolthet.